intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

DESERTURI

In jos

DESERTURI

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-14, 12:54 pm

Secretul celui mai delicios desert din lume? Timp, home-made,
indemanare, migaleala, ingrediente speciale si sofisticate plus multa,
multa dragoste,
ar raspunde un optimist. Secretul? Sa-l gasesti asteptandu-te pe masa,
ar raspunde un pesimist. Ce ar raspunde insa restul? Putin din toate,
insa putin sa insemne bun. Cum sa gasesti solutia de mijloc?
Cum sa-i bucuri pe cei dragi, pregatindu-le o surpriza culinara
deosebita si totusi sa-ti mai ramana timp si pentru o plimbare placuta
de seara in parc? Noi am descoperit secretul: iti propunem 3 retete de
dulciuri delicioase si ieftine, care se prepara rapid si usor – gogosi
cu aroma
speciala de scortisoara, tort reinventat din cozonac si cartofiori din
cacao si cafea. Suna bine? Suna bine, arata bine, rezultatele sunt
delicioase si in pus, nu trebuie sa stai cu orele in bucatarie
Gogosi aromate cu scortisoara
600 g faina
300 ml lapte
60 g zahar
putina sare
125 g unt
3 oua
40 g drojdie proaspata
ulei
scortisoara
Drojdia se desface in putin lapte caldut si indulcit. Intre timp, se
pune faina intr-un vas si se face loc la mijloc, adaugandu-se pe rand
laptele, untul incalzit, ouale, zaharul si sarea. Aluatul se framanta
bine pana in momentul in care se desprinde de marginile vasului. Se
adauga apoi drojdia diluata in lapte si se lasa sa creasca timp de 40-50
de minute.
Dupa ce aluatul a crescut, se intind foi avand grosimea de aproximativ 1
cm si, cu ajutorul unui pahar, se decupeaza din aluat gogosele rotunde.
In ulei incins, se pun la prajit. Cand sunt gata, gogosile se scot pe
un prosop de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei si se pudreaza
cu zahar farin amestecat cu scortisoara pudra.
Tortul-cozonac
1 cozonac
1 pahar de lapte indulcit
esenta rom
crema vanile preparata dintr-un plic crema vanilie (crema se prepara
amestecandu-se continutul plicului cu lapte rece, pastrand cantitatile
recomandate in instructiuni)
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum