intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Dinozauri. Stiati ca…?

In jos

Dinozauri. Stiati ca…?

Mesaj Scris de Admin la data de 2010-09-10, 2:32 pmdinozaurii terestri au disparut acum 65 de milioane de ani? Disparitia dinozaurilor se datoreaza, conform celor majoritatii opiniilor, unei coliziuni a planetei noastre cu un asteroid, eveniment care marcheaza sfarsitul ultimei perioade a Mezozoicului (Cretacicul) si inceputul erei Neozoice (sau Cenozoice).

pasarile sunt considerate ultimele specii de dinozaur existente? Conform unor anumite voci din lumea stiintifica, si crocodilii apartin tot clasei dinozaurilor.

denumirea de “dinozauri” a fost propusa in 1842 de paleontologul englez Richard Owen? Cuvantul provine din limba greaca si inseamna “reptile (saura) formidabile, extraordinare (deinos)”.

aproape 75% dintre fosilele de dinozauri descoperite sunt inca neidentificate?

fosile de dinozauri s-au descoperit pe toate continentele?


cei mai grei dinozauri cunoscuti apartin speciei Brachiosaurus brancai ? Dupa estimarile specialistilor, pe baza unui schelet descoperit la inceputul anilor 1900 in Tanzania, aceste mamifere cantareau intre 30 si 60 de mii de kilograme.

cele mai lungi fosile descoperite apartin speciei Diplodocus? Acestea masoara 27 de metri si au fost descoperite in Wyoming, Statele Unite.

cei mai inalti dinozauri ar fi putut privi prin geamul dormitorului dvs. situat la etajul 6? Sauroposeidon este numele acestui urias dar prezumtiile asupra inaltimii lui se bazeaza doar pe fragmente de fosile desoperite si nu pe un intreg.

biologul englez H.G. Seeley a impartit dinozaurii in doua categorii (Ornithischia si Saurischia), dupa forma oaselor centurii pelviene? Primii aveau oasele pubiene asemanatoare cu cele ale pasarilor, in timp ce la ultimii se apropiau mai mult cu cele ale reptilelor. Totodata, dinozaurii din categoria Ornithischia sunt in totalitate ierbivori iar cei din Saurischia pot fi atat ierbivori (subcategoria Sauropodomorpha) cat si carnivori (subcategoria Theropoda).

in latina, celebrul nume Tyrannosaurus inseamna “soparla tiran/despot”? Aceasta se datoreaza dimensiunilor impunatoare si comportamentului acestor carnivore.
avatar
Admin
Admin

Posts : 94
Join date : 21/02/2010
Location : sv

http://www.zico74.1r.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum