intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Marketing. Stiati ca…?

In jos

Marketing. Stiati ca…?

Mesaj Scris de alex la data de 2010-08-06, 12:30 pm


“Marketing Mix” – ul a fost inventat la inceputul anilor `60? Profesorii Borden si McCarthy, de la Harvard Business School, au definit cei 4 factori principali prin care o companie poate influenta decizia de cumparare a clientilor: produsul/product, pretul/price, promovarea/promotion si distributia/placement (“cei patru P”).

prima carte aparuta care continea cuvantul marketing in titlu este Marketing Methods and Salesmanship ? Scrisa de Butler, Ralph S., DeBower si Jones in 1914, cartea nu reprezinta prima carte cu referire la marketing ci prima care continea explicit termenul in titlu.

cu peste 38.000 de memebri, AMA (Asociatia Americana de Marketing) este cea mai mare organizatie de profil?

definitia marketing-ului este reactualizata o data la 5 ani de catre AMA? Ultima definitie data de AMA marketing-ului a fost adoptata pe 14 ianuarie 2008 si o inlocuieste pe cea existenta din 2004.

prima definitie oficiala a marketing-ului a fost realizata in 1935 de catre National Association of Marketing Teachers (SUA) ? NAMT este una din predecesoarele AMA.


exista si un mix extins de marketing care se refera, indeosebi, la activitatile din domeniul serviciilor? Acesta mai cuprinde in plus: angajatii (fiecare persoana din interiorul companiei care intra in contact cu clientii), procesul (calea sau caile prin care serviciul oferit de companie ajunge la client) si dovada fizica (demonstratii, testimoniale etc prin care un client poate afla mai multe despre serviciu).

exista marketing vertical (“pe verticala”) si marketing orizontal (“pe orizontala”)? Marketing-ul vertical se refera la produsele si activitatile de promovare target-ate pe un segment anume al industriei (de exemplu, un proucator de incaltaminte care isi fixeaza ca public tinta jucatorii de tenis) in timp ce marketing-ul orizontal trateaza produsele complementare si promovarea lor reciproca (de exemplu, dezvoltarea de catre un hypermarket a unui brand propriu).

termenul “brand” a avut de-a lungul timpului conotatii destul de diferite fata de cele de astazi? Astfel, “brand”-ul a reprezentat un semn distinct aplicat printr-un fier inrosit animalelor pentru a stabili apartenenta lor la un fermier si/sau un termen peiorativ folosit la adresa infractorilor.

unul din cuvintele care stau la originea termenului “brand”, si anume brond, a aparut pentru prima data intr-o lucrare literara in poemul epic “Beowulf”? Sensul lui “Brond” in opera literara mentionata este “distrugere prin foc”.

primele tehnici de branding se presupune ca apartin cultivatorilor chinezi de ceai? Acestia obisnuiau sa-si insele clientii vanzandu-le ceai obisnuit, de gradina, sub titulaturi mult mai atractive ca “Misty Mountain Tea” sau “Garden in the Sky Tea”.

cel mai vechi brand (care mai exista inca) din lume este sapunul Pears? Productia acestuia a inceput inca din 1789 si reprezinta primul sapun transparent din lume.
avatar
alex

Posts : 247
Join date : 26/02/2010
Location : suceava

http://www.zico74.1r.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum