intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Caracatita. Stiati ca…?

In jos

Caracatita. Stiati ca…?

Mesaj Scris de alex la data de 2010-08-02, 1:48 pmcaracatitele au trei inimi?

majoritatea caracatitelor nu traiesc mai mult de un an? Moartea lor este programata genetic si se petrece, de obicei, la scurt timp dupa incheierea procesului de reproducere.

caracatitele sunt foarte inteligente, fiind considerate, din acest punct de vedere, superioare celorlalte nevertebrate?

caracatitele secreta un “nor de cerneala” ca masura de aparare? “Cerneala” este de fapt melanina, aceeasi substanta care da culoarea naturala a parului si pielii noastre.

la fel cum soprla isi poate lepada coada ca parte a tacticii defensive si caracatitele isi pot abandona tentaculele, din acelasi motiv?


desi sunt prezentate ca un monstru infricosator in filme, povestiri pescaresti antice, carti etc, caracatitele nu ataca decat ca masura defensiva, atunci cand sunt atacate?

digestia unei mese dureaza aproximativ 12 ore la majoritatea caracatitelor?

fecundatia oulelor dureaza de la minimum 24 de zile pana la maximum 125 de zile? Temperatura apei este factorul determinant al acestui proces iar caracatita ramane aproape de cuib pe intreaga durata a fecundarii si nu se hraneste.

Octopus dofleini, de pe coastele nordice ale Pacificului este cea mai mare specie de caracatita cunoscuta pana astazi. Bratele ei au o lungime de pana la 3 metri si poate cantari aproximativ 30 de kg.

un experiment desfasurat la Universitatea din Londra a demonstrat ca o caracatita poate deosebi culorile de baza, alb si negru, are memorie si se poate adapta situatiilor repetitive? Astfel, in momentul in care a atins un disc negru introdus in acvariul ei, caracatita a primit un peste ca recompensa in timp ce, dupa ce a atins un disc alb, un soc electric a facut-o sa se retraga rapid in adapost. La reintroducerea discului negru, caracatita l-a atins din nou, primind iarasi un peste drept recompensa dar a evitat sa atinga discul alb.
avatar
alex

Posts : 247
Join date : 26/02/2010
Location : suceava

http://www.zico74.1r.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum