intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Hamsteri. Stiati ca…?

In jos

Hamsteri. Stiati ca…?

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-07-29, 12:44 pmDenumirea de “hamster” provine din limba germana, cuvantul “Hamstern” care inseamna “a face provizii/a aduna”?

atunci cand clipesc, multi hamsteri nu o fac decat cu un singur ochi, pe rand?

citricele nu sunt potrivite pentru alimentatia hamsterului? Ele pot dauna aparatului digestiv al acestuia.

ca si celelalte rozatoare, hamsterul trebuie sa roada mereu cate ceva? Dintii lor sunt intr-un permanent proces de crestere de aceea ei trebuie tociti. Hamsterul face asta natural, mancand, si, in cazul hamsterilor crescuti ca animale domestice, trebuie sa fim atenti la alimentatie.

hamsterul este, in general, un animal solitar? In afara perioadei de imperechere, femela “Hamster auriu” ataca masculul-coleg de cusca.


in salbaticie, hamsterii locuiesc in tunele construite in pamant? Ei isi organizeaza foarte bine “locuinta”, avand camere separate pentru depozitat mancarea, pentru dormit etc.

hamsterii sunt animale crepusculare? Ziua stau ascunsi in pamant pentru a evita pradatorii iar pe inserat ei isi parasesc vizuina pentru a aduna mancare.

unii hamsteri pot alerga in rotita aflata in cusca lor chiar si 5 kilometri pe noapte? Ei sunt niste animale foarte active.

exista foarte multe specii de hamsteri dar doar 5 dintre ele sunt crescute, in general, ca animale de companie? Acestea sunt: Mesocricetus auratus (Hamsterul auriu), Phodopus campbelli, Phodopus sungorus (Hamsterul siberian), Cricetulus griseus si Phodopus roborovskii.

majoritatea hamsterilor crescuti ca animale de companie fac parte din specia Mesocricetus auratus (Hamsterul auriu)? Acestia traiesc, in medie, 2-3 ani in captivitate.
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum