intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

PLANTE SI NATURA

In jos

PLANTE SI NATURA

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-05-02, 9:46 am


  • Vidra marina este extrem de
    neobisnuita in randul mustelidelor (familia nevastuicilor) prin faptul
    ca ii lipsesc glandele de miros aflate deobicei la baza cozii. Aceste
    sunt cele care dau altor vidre mirosul lor muscat caracteristic.
  • S-au inregistrat pasari de prada care zboara la atitudini mai mari decat Everestul (8848m).
  • Desi penele de pasare sunt foarte usoare, impreuna ele pot cantari mai mult decat scheletul.
  • Pasarile cantatoare mici zboara cu aproximativ 25 km/h, pescarusii 35 km/h si unele rate cu pana la 70 km/h.

  • Multe pasari mici pot zbura cel putin 3000 km fara oprire. Mierla de
    Groenlanda zboara aproximativ 4100 km peste Atlantic pana la Nordul
    Africii
  • Cea mai mare pasare zburatoare cunoscuta a
    fost o pasare asemanatoare cu albatrosul, acum disparuta, care avea o
    anvergura a aripilor de pana la 7,6 m. Cea mai mare anvergura a
    aripilor o are in prezent albatrosul calator, de 3,6 metri.
  • Cele
    mai grele pasari care pot sa sustina zborul cu batai din aripi pentru
    perioade lungi de timp sunt lebedele, care cantaresc pana la 15 kg si
    au o anvergura a aripilor de 2,5 metri.
  • Un mascul de
    nurca matur tipic cantareste aproximativ un kg, in timp ce femela
    cantareste doar 600 de grame. Nurcile nu au dusmani naturali in afara
    omului. E mai probabil ca numarul lor sa fie redus de boli, paraziti
    decat de pradatorii mari.
  • Nurcile traiesc langa apa;
    ele vaneaza atat pe uscat cat si in apa, dar vederea lor nu este
    perfect adaptata pentru nici una dintre aceste activitati.

  • Acolo unde hrana si resursele sunt putine, nurcile, de obicei
    teritoriale din fire devin calatoare in cautarea unui habitat de
    calitate.
  • Cuiburile de nurci contin de obicei pana
    la 5 sau 6 pui dar relativi putini pui supravietuiesc si ajung la
    maturitate; masculii nu iau parte la cresterea puilor.
  • In Marea Britanie numarul gastelor de Canada a crescut cu 300 la suta intre anii 1953 si 1969.

  • Gastele de Canada au un stil neobisnuit de a-si creste bobocii. Cand
    micutii pui de culoare portocalie parasesc cuibul ei nu sunt ingrijiti
    numai de proprii lor parinti, gastile mature ingrijesc cu schimbul toti
    puii, care sunt tinuti laolalta intr-un fel de cresa.
  • Gastele
    de Canada au fost tinute la Versailles, resedinta curtii regale
    franceze, in apropiere de Paris, Franta in urma cu 300 de ani, si au
    fost aduse in Anglia in acelasi timp.
  • Un membru al
    familiei ciorii dintr-un oras din Japonia a fost filmat asezand nuci in
    calea camioanelor cand luminile de trafic erau rosii, apoi asteptand
    pana cand luminile devenea din nou rosii pentru a culege nucile sparte.

  • Casalotul este cel mai mare dinte cetaceele cu dinti. El este marea
    balena alba descrisa in romanul Moby Dick al lui Herman Melville.
  • Casalotii se scufunda mai adanc decat orice balena si pot sa ramana scufundati timp de pana la 90 de minute.

  • Ambra cenusie se gaseste in intestinele casalotilor si se crede ca este
    o forma de excrement; o bucata cantarind 421 kg a fost gasita intr-un
    mascul prins in Oceanul inghetat. Ambra cenusie a fost folosita de
    fabricantii de parfum pentru "fixarea" aromelor delicate.

  • Cererea pentru blana de jaguar a atins apogeul in anii 1960.
    Aproximativ 15000 erau ucisi anual in regiunea amazoana din Brazilia
    iar in 1968 s-au exportat in SUA peste 13500 de blanuri.

  • Numele de jaguar provine dintr-un cuvant al indienilor americani care
    insemna "ucigas care isi rapune prada dintr-o singura saritura".
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum