intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Tort Tweety

In jos

Tort Tweety

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-04-18, 5:48 pm




Ingrediente
2 Blaturi:

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole cu ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani pline cu piure de dovleac
  • 1 cutie- 250g- ricotta
  • 250 g frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta de rom
  • jumatate plic de gelatina




  • Timp de preparare:
    sub 90 minute
Mod de preparare



Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o
forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt,
se incinge cuptorul la foc mediu.
Se separa albusul de galbenus de la 6 oua.
Albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga cate un
galbenus, amestecand continuu cu mixerul. Se adauga praful de ciocolata,
se omogenizeaza si se toarna amestecul in tava. Se coace aproximativ 20
de minute. Blatul se umfla foarte mult la copt, este gata atunci cand
apasati cu degetul usor si revine la forma initiala. Se scoate blatul pe
un grilaj, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit. In acest
moment el se desumfla si se "indeasa", blatul avand o textura fina,
umeda si cu gust intens de ciocolata. Nu necesita insiropare!
Se pregateste si al doilea blat la fel, apoi se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema. Dovleacul poate fi copt sau fiert la
aburi. Eu il aveam in congelator, ras la robot, pregatit pentru o
placinta Smile Asa ca l-am fiert cu 3 linguri de zahar brun, am scurs zeama
ramasa si l-am lasat pe foc pana a scazut si n-a mai avut deloc zeama.
Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu blenderul pana devine un piure
fin.
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece.
Intr-un bol se amesteca branza cu piureul de dovleac, zahar pudra
dupa gust (eu am pus 3 linguri, avand in vedere ca dovleacul era deja
dulce de la zaharul brun cu care s-a inabusit). Se mixeaza bine, apoi se
amesteca cu frisca batuta bat. Se incorporeaza cu o spatula, lejer, iar
la final se adauga esenta de rom si gelatina.
Tortul l-am montat in aceeasi forma in care am copt blaturile, dar
puteti folosi o forma putin mai mica, blaturile micsorandu-se putin
atunci cand se racesc. Eu am vrut sa intre crema si pe peretii formei.
Deci am pus un blat (nivelat putin inainte cu cutitul), apoi toata crema
si al doilea blat.
Se lasa la rece peste noapte. Se orneaza dupa plac. Eu l-am uns cu
frisca si am desenat puiutul galben cu creioanele cu glazura Dr. Otker.
Am folosit si nuca de cocos colorata.
La final, doua poze cu sarbatoritul Smile)

Tipsuri





  • 1Ricotta se poate inlocui cu branza fina de vaci,
    grasa. Insa va recomand ricotta pentru textura si gustul ei fin.
  • 2Crema poate fi facuta si cu piure din
    alte fructe, dupa gust, imaginatie...



































avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum