intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Rulada cu spanac

In jos

Rulada cu spanac

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-04-11, 7:32 pm


  • Timp de pregatire45 min
  • Ingrediente
    ALUAT:
    150ml
    ulei,
    100 g faina,
    500ml lapte,
    4
    oua (albusurile batute spuma),
    1/2 ingurita sare,
    piper,
    UMPLUTURA:
    500g
    spanac maruntit congelat,
    400g telemea rasa de oaie,
    2 legaturi
    mari de marar, sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si
    maruntit,
    3 cepe mari,
    2 linguri de ulei,
  • Mod
    de preparare



    Intai se pregateste umplutura:
    se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul
    tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

    Pentru
    aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,
    amestecand continuu, ca pentru sosul
    bechamel
    dupa care se stinge cu laptele
    cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se
    omogenizeaza.
    Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4
    galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.
    Se
    pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.
    Se baga in
    cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10
    minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul
    fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.
    Dupa ce s-a
    copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura
    si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.
    mO alta varianta
    este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta
    pe partea inversa.
    Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita
    ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.
    Se poate
    reincalzi in cuptorul cu microunde.

    Daca faceti umplutura doar
    din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda,
    dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca
    cascavalul
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum