intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

4 plante pentru anemie

In jos

4 plante pentru anemie

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-04-08, 7:02 pm

Anemia este o disfunctie frecventa la copii, caci corpul lor este
in plina dezvoltare si au nevoie tot mai mult de elemnte constructive
pentru ca ei sa creasca armonios si sa-si pastreze sanatate.Insa anemia
poata sa apara deasemenea si la varsta adulta, mai ales in cazul
persoanelor care tin dieta sau au un program haotic de hrana.


Cauzele anemiei sunt multiple, ca semnificatie generala am
putea spune ca anemia reprezinta o scadere a functiei globulelor rosii
de a transporta oxigelul de la plamani la tesuturi. Fie apare un deficit
de fier, fie de hemoglobina, fie pur si simplu de globule rosii care se
datoreaza altor afectiuni (infectii, sangerari zilnice ale gingiilor,
epistaxis – sangerare nazala – frecvent etc.), toate aceste manifestari
ducand la anemie. Uneori si fumatul pasiv duce la manifestari anemice,
caci, desi copilul prezinta suficiente globule rosii, totusi hemul este
blocat de monoxidul de carbon si aceste globule nu mai pot transporta
oxigen.
O alimentatie corespunzatoare, bogata in proteine, dar
si in fructe si legume, poate preveni aparitia anemiei la copii.
4 plante care trateaza anemia
Afinele
Afinele au numeroase beneficii asupra sanatatii, printre care:
- Grabesc
vindecarea ranilor
- Afinele prezinta efecte antihemoragice
- efectelor bactericide,
- flebite, tromboflebite, tromboza venoasa
(vene inflamate care pot contine si cheaguri de sange), sechele ale
flebitelor;
- pentru ca au efect bactericid sunt folosite in cazul
bolilor diareice (enterocolita, dizenterie, febra tifoida etc.),
distrugand din flora intestinala patologica. De asemenea se folosesc si
in infectiile urinare (cistite).
- ulcer varicos, afectiuni gastrice
(ulcer gastric, gastrite);
- afinele scad valorile ureei din sange,
fiind utile in cazul gutei;
- aceste fructe sunt adjuvant in
tratamentul tuberculozei;
- la nivel ocular, sporesc acuitatea
vizuala mai ales pe timp de noapte, regenereaza purpura retiniana,
imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul
sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi
precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia etc. Aceste efecte
benefice sunt datorate antocianinelor, care ajuta la protejarea
tesuturilor retinei impotriva radicalilor liberi.
- afinele scad
glicemia, fiin utile in tratamentul diabetului dazarat.
- boabele de afine regleaza apetitul, crescand ori diminuand pofta de mancare, in functie de necesitatile organismului;
- intaresc imunitatea, ajutand organismul la prevenirea infectiilor, racelilor, dezechilibrelor gastrice etc.
Anghinarea contine fier
Anghinarea prezinta numeroase efecete curative, intre care:
- Scade colesterolul, fiind utila persoanelor cu colesterolemie crescut
- Faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea
eliminarii sucurilor biliare in duoden. Aceste sucuri sunt esentiale pentru digestia lipidelor.
- Este un bun diuretic mentinand fluxul
renal si asigurand eliminarea toxinelor din organism
- Stimuleaza ficatul sa secrete suc bila si totodata favorizeaza eliminarea
lichidului biliar acumulat in vezica biliara in timpul digestiei, fiind
utila in dispepsii. De asemenea anghinarea stimuleaza regenerarea
celulelor hepatice.
- Previne aparitia canceruli de colon pentru ca
radacina de anghinare contine o polizaharida asemanatoare cu amidonul,
numita inulina, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale
sanatoase
- Este utila in afectiuni digestive, enterocolite, reflux
acid, constipatie
- Ceaiul de anghinare mai este un bun adjuvant in
unele afectiuni ale aparatului cardio-vascular cum ar fi hipertensiune,
ateroscleroza si angina pectorala
- Este indicata in astenia psihica,
fiind si un tonic nervos.
Anghinarea este cu succes folosita in
terapia naturista pentru combaterea anemiei la copii, continand fier,
acid folic, calciu si stimuland producerea de hematii (globule rosii sau
eritrocite).
Spanacul
Copilul trebuie invatat de mic sa manance spanac, acesta ajutand atat in combaterea anemiei, cat si a numeroase alte boli. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine:
A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce
conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la
remineralizarea oaselor. Spanacul contine intr-adevar fier, insa nu mai
mult decat celelalte legume. In 100 de grame de spanac se regasesc doar 3
mg de fier. Totusi prezinta proprietati remarcabile de astimulare a
producerii de globule rosii. Una dintre insusirile remarcabile ale
acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor,
AMD, boala care poate duce la orbire. Gratie continutului de iod,
spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii, la
prevenirea dereglarilor tiroidiene si la intarirea imunitatii naturale a
organismului.
Consumul de spanac ajuta la purificarea
sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor
nervoase. Mai trebuie sa stiti ca spanacul nu este indicat insa in cazul
persoanelor suferinde de hepatita, guta sau artrita. Si nu in ultimul
rand, spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai
ales in cazul femeilor insarcinate dar si pentru copii. Consumat in
stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.
Sfecla
rosie

Sfecla rosie contine numeroase vitamine si minerale,
fibre, dar si proteine, fiind o leguma foarte sanatoasa si pe care o
puteti consuma cu placere in salate. Sfecla rosie previne anemia, dar
are si alte efecte benefice asupra organismului:
- Stimuleaza
regenerarea hepatica;
- Creste functiile cognitive, memorarea,
atentia;
- Scade colesterolul,
- Creste activitatea sistemului
imunitar;
- Scade riscul osteoporozei;
- Ajuta la intarirea
sistemului osos etc.
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum