intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

Tort magic

In jos

Tort magic

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-04-08, 11:07 am



Ingrediente
INGREDIENTE BLAT
- 2 oua
- 125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1lingura cu varf de fulgi de cocos
- 1lingurita de praf de copt

INGREDIENTE CREMA GANACHE
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate)
- 1 foaie de gelatina(3 g)

INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras(am folosit NutriDay)
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata(am folosit biscuiti glazurati)

INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE
- 220 ml suc natural de portocale(dintr-un kg de portocale a iesit 400 ml suc)
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina(9-10 g)
ORNAREA
- 1 ciocolata alba (80-100 g), rasa
- 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de zahar pudra
- felii de limmete
- fructe de Physalis
Portii: 12Timp de preparare:peste120 minute
Mod de preparare

BLATUL:
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta
de lamaie pana la onsistenta unei creme.Se amesteca faina cu amidonul
si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.Se adauga fulgii de
cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de
tort cu fundul tapetat cu hartie de copt.se coace la 180 de grade
Celsius,timp de cca. 25 de minute.Se scoate din cuptor, apoi din formasi
se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.Pentru a obtine doua
discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua.Folositi
un cutit zimtat cu dintii marunti
CREMA GANACHE
Ciocolata
impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc
mic, amestecand pana la topirea ciocolatei.
Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina,
hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este
racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum
se aduga si alunele.Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste
prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se
acopera cu cel de al doilea blat.Tortul se transfera in frigiderpana la
prepararea celei de a doua creme.
CREMA DE LIMETTE:Se
amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.Gelatina
hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei
de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga
gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider
pentru cca 30 de minute,apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii
rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si
puneti crema peste al doilea blat,insiropat si el cu suc de
portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3
ore,pana ce crema se intareste bine.
JELEU DE PORTOCALE:Se incalzeste sucul de
portocale,se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.Cand se
raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune
din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.
Tortul se imbraca in frisca si ciocolata rasa si se decoreaza dupa
preferinta








avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum