intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

FILE DE SOMON AROMAT

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

FILE DE SOMON AROMAT

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-04-05, 1:00 pm

File de somon aromat



Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 40 minute
Dificultate:
medie
Azi am vrut sa rasfat pe cineva drag care avea mare nevoie de o mica
bucurie si cum vorba aia "atata ma duce capu" m-am gandit sa-i fac o
reteta speciala: file de somon la tava, aromat si garnisit cu legume si
pireu de morcovi.
Mi-am cheltuit jumate din salariu pe:
Ingrediente
600g file de somon


3 portocale


1 lamaie


100 g masline verzi


100 g masline negre


broccoli


1 praz


1 ardei gras rosu


morcovi


ulei de masline


1 pahar de vin alb


sare


piper


condimente pentru peste de la Fuchs


ghimbir macinat


patrunjel si alte verdeturi


pastai de fasole verde


100g de margarina (eu am folosit Rama cu ulei
de masline)



Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si
in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper, ghimbir si
condimente pentru peste. Deasupra somonului aruncam fara mila:
maslinele, bucatele de margarina, 2 portocale si lamaia taiate felii (de
fapt am taiat doar o portocala jumate, cealalta jumatate am stors-o
peste somon), muuult patrunjel si l-am dat la cuptor.
Se lasa in cuptor cca 15 minute, la foc mediu, dupa care se scoate,
se adauga jumatate din paharul de vin si se acopera cu folie de
aluminiu, dupa care se reintroduce la cuptor (folia de aluminiu este
necesara doar daca nu vreti sa ciopartiti somonul... daca il lasati in
bucata mare asa cum l-am lasat eu, va fi foarte greu sa-l intoarceti
fara sa-l farmitati, asa ca e de preferat folia, ca sa se faca la
aburi). Intre timp se prepara legumele: intr-o cratita mai mare se
incinge restul de margarina si se calesc pastaile de fasole verde,
prazul taiat rondele si ardeiul taiat felii, peste care se pune verdeata
uscata.
Separat se pun la fiert cei doi morcovi curatati si taiati bucatele
si broccoli in buchetele. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, apoi broccoli
se scoate de la fiert si se muta peste celelalte legume si o data cu el
se toarna si cealalta jumatate de pahar de vin, plus a treia portocala
taiata felii si se calesc impreuna. Morcovul se mai lasa sa fiarba
putin.
Dupa cca 40 de minute se cand l-am introdus in cuptor, somonul este
gata si o data cu el sunt gata si legumele. Mai trebuie doar sa scoatem
morcovii de la fiert si cu ajutorul robotului de bucatarie se fac pireu.
Nu
mai am alte indicatii, va las sa va delectati cu poze. Poate ca la
prima citire, reteta pare complicata, dar de fapt totul este foarte
simplu. Somonul este extrem de aromat, cat despre legume nici nu mai
vorbesc.
Galerie foto
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum