intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

BASCUTE CU DULCEATA

In jos

BASCUTE CU DULCEATA

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-04-02, 10:30 am

Ingrediente:
500 g faina, 60 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 2 galbenusuri,
80 g unt, 1 cub drojdie ( 25 gr.), 250 ml. lapte, un praf de sare
Mod de preparare:
1. Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald si 1
lingurita de zahar. Faceti o adancitura in centrul fainii (cernute) si
turnati amestecul de drojdie.
2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in
restul de lapte cald, galbenusurile le bateti cu praful de sare, untul
se topeste putin iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat.
3Amestecati totul apoi framantati cu mana, faina nu
puneti decat f. f. putin, cat sa va infainati mainile, aluatul se
lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.
4.Lasati la dospit la loc cald, pana-si dubleaza
volumul . Dupa ce se dospeste se rastorna pe masa,se presara putina
faina deasupra si se intinde o foaie care sa aiba cam 1 cm grosime.
5.Luati un pahar si incepeti sa decupati cercuri,
se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa cam
15 min pe masa sa mai creasca. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu
fundul unei cescute sau al unui paharut mai mic) in fiecare bascuta
apoi le ungem cu amestecul de ou si lapte.
6. In adancituri se pune dulceata, gem, de preferabil
doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Se baga tava in cuptorul
incins la 175 de grade, pentru 20 de minute
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum