intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE4-GRUPA AB

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE4-GRUPA AB

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:41 pm

In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa AB:

Caracteristicile
grupei sanguine AB.

Recomandari
pentru controlul greutatii pentru grupa AB .

Recomandari
generale pentru dieta grupei sanguine AB.

Alimente
foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa AB.




CARACTERISTICILE GRUPEI AB
- ENIGMATICUL




Fuziunea moderna intre grupele A si B
Raspuns
de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract
digestiv sensibil
Sistem
imunitar excesiv de tolerant

Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie
creatoare
Un
mister evolutionist

Recomandari pentru
controlul greutatii




In privinta cresterii in greutate cei cu
grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru
scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si
suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii
insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde
sa se depoziteze sub forma de grasime. De asemenea se recomanda
reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.


  • Alimentele care trebuie evitate deoarece
    favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB :
    carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu.
  • Alimente benefice care favorizeaza scaderea in
    greutate
    pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate,
    legume verzi.



Recomandari generale pentru dieta
grupei AB



Grupa
sanguina AB
are mai putin de 1000 de ani vechime, este
foarte rara (2-5% din populatie)
si complexa din punct de
vedere biologic, reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A
si B.

Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a
digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in
dimensionarea si frecventa ratiilor.
Se
recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de
vita.
Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie,
iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau
conservata.

Alimentele marine se pot consuma cit mai des
reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod,
macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele
lactate sunt foarte bine tolerate,
in special: iaurt, kefir,
smintina degresata.
Cei
care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in
locul grasimilor animale
si a uleiurilor rafinate.
Nucile
si semintele
vor fi consumate in cantitati mici, cu
precautie
. Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un
suport pentru sistemul imunitar.
Pentru
grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.

Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si
soia.
Se recomanda totusi limitarea consumului de
produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai
probleme cu greutatea.
Legumele
trebuie consumate zilnic
deoarece sunt o sursa importanta de
substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a
afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar. Evita
totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.

Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de
benefice
: struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi,
lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si
bananele.
Cei cu
grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa
calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie

pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si
sucul de grapefruit.
Mirodeniile
si condimentele
foarte benefice sunt: sarea de mare,
usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate:
otetul, piperul, muraturile si ketchupul.
Ceaiurile
de plante
contribuie la intarirea sistemului imunitar si
asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se
recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie,
macese.
Bauturile
recomandate
pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi),
cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice
distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.

Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre
sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti,
spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.
Cei
care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt
epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari.
Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii
fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf,
aerobic.


Ultima editare efectuata de catre lord73 in 2010-03-31, 9:52 pm, editata de 1 ori
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Re: RECOMANDARI IN ALIMENTATIE4-GRUPA AB

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:43 pm

DIETE PENTRU GRUPA AB

ALIMENTE



RATIE FRECVENTA



BENEFICE



DE EVITAT


Carne
rosie slaba


120 -180
gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

1-3 ori pe saptamina
Miel, oaie, iepure,
curcan
Neutre: ficat
Costita, vita, vitel,
inima, porc, vinat

Carne
pasare


120 -180
gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

0-2 ori pe saptamina

Nu se
recomanda carnea de pui

Pui, gaina,
rata, gisca
Alimente
marine


120-180 gr.


3-5 ori pe saptamina

Cod,
macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci

Ansoa,
scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan
Lapte,
Iaurt

120-180 ml.
3-6 ori pe saptamina


iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra


Unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata
Brinzeturi


60 gr.

3-4 ori pe saptamina
Oua


1 ou

3- 4 ori pe saptamina
Uleiuri
si grasimi


4 - 8
linguri

pe saptamina

Ulei de
masline

Ulei de
porumb, ulei de floarea soarelui
Nuci
si seminte


6-8 nuci

2-5 ori pe saptamina

Castane,
arahide, nuci

Alune,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan
Legume
uscate


1 ceasca
sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Soia, linte

Fasole,
mazare neagra
Legume


O ceasca de
legume crude sau inabusite

3-5 ori pe zi

Sfecla,
castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar,
verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi

Avocado,
porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare
Cereale


1 ceasca
sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Orez, faina
de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de
secara, piine din faina de soia

Fulgi de
porumb, faina de porumb, orz
Piine


1
felie pe zi
Paste
fainoase


1 ceasca
sub forma uscata

3-4 ori pe saptamina
Fructe


90-150 gr.

3-4 ori pe zi

Cirese,
lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi

Banane,
nuci de cocos, mango, potocale, rodii
Sucuri
naturale


250 ml.

2-3 ori pe zi

struguri,
lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov,

portocala
Apa


2
litri pe zi
Ceaiuri
de plante


1-2
cani pe zi
Ginseng, ceai verde,
echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura


Aloe,
gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica,
podbal
Mirodenii
si condimente


Asezonarea
salatelor si mincarurilor.

Hrean,
usturoi, curry, patrunjel, sos de soia

Piper,
amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason
Bauturi


Cantitati
mici din bauturile permise
Cafea, ceai verde, vin
rosu(1 pahar pe zi)
Neutre: bere, vin alb, apa minerala

Bauturi
alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice"
sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va
plac, dar cu moderatie.
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum