intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE3-GRUPA B

In jos

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE3-GRUPA B

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:36 pm

In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa B :
Caracteristicile
grupei sanguine B.

Recomandari
pentru controlul greutatii pentru grupa B .

Recomandari
generale pentru dieta grupei sanguine B.

Alimente
foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa B.



CARACTERISTICILE GRUPEI B - NOMADUL




Echilibrat
Sistem
imunitar puternic
Tract
digestiv tolerant

Consumator de produse lactate

Optiunile cele mai flexibile privind dieta

Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate

Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se
mentine suplu si activ

Recomandari pentru
controlul greutatii




Exista asemanari intre Grupa B si Grupa O
in privinta reactiei la glutenul din griu care determina
incetinirea metabolismului.
Daca mincarea nu este eficient
digerata si nu este folosita drept “combustibil” pentru nevoile
energetice ea se depoziteaza sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B
isi pot controla cu usurinta greutatea aplicind dieta specifica acestei
grupe deoarece nu intimpina nici o bariera fiziologica cum ar fi
problemele homonale sau digestive(asa cum se intimpla cu grupa O)


  • Alimentele care trebuie evitate deoarece
    favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B :
    porumb, griu, linte, arahide, semintele de susan.
    Aceste
    alimente afecteaza buna functionare a metabolismului ducind la oboseala,
    retentie hidrica si hipoglicemie. Deci persoanele care au grupa B si
    doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si produsele
    derivate.
  • Alimente benefice care favorizeaza scaderea
    in greutate
    pentru grupa B : legume verzi, carne
    slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic de grasimi), oua, ceai de
    lemn dulce.




Recomandari generale pentru dieta
grupei B



Grupa
sanguina B se aseamana in multe privinte cu grupa sanguina O. Oamenii
care au grupa B sunt in general rezistenti si ageri capabili sa
reziste la multe dintre cele mai severe boli
caracteristice
epocii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Chiar si atunci cind
contracteaza aceste boli ei le vor supravietui aproape sigur.

Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degraba la tulburari rare cum
ar fi : scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica.
B
vine de la balanta
. Dieta grupei B este echilibrata
si complexa
incluzind o mare varietate de alimente. Reprezinta
cea mai buna combinatie dintre regnul animal si cel vegetal.
O
alimentatie sanatoasa pentru grupa B trebuie sa includa: carne rosie,
peste, lactate, legume si fructe.

Pentru grupa B se recomanda in special evitarea carnii de pui .
Este preferabil sa consumi carne rosie mai ales miel si iepure. Carnea
de vita sau de curcan poate fi consumata in cantitati moderate. Este
bine sa eviti carnea de porc.
Alimentele
marine sunt foarte benefice
, in special pestii oceanici de
apa adinca(codul si somonul) precum si pestii cu carne alba. Alimentele
marine reprezinta surse excelente de proteine de calitate si uleiuri
nutritive. Evitati toate crustaceele; crabi, homari,
creveti.
Grupa B
este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt
foarte benefice.

Uleiul de masline se recomanda pentru digestie si
eliminarea deseurilor din organism.
Cerealele
care trebuie evitate
sunt griul si porumbul si secara deoarece
incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea
grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.


Legumele (in special cele cu frunze verzi) sunt foarte
nutritive si benefice
din acest motiv se recomanda cit mai
des(3-5 portii pe zi). Eliminati complet rosiile din
dieta dvs.
Grupa
B tolereaza aproape toate fructele
in special ananasul,
strugurii, bananele si prunele.
Este
bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe
sau legume)
benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.
Plantele
benefice pentru grupa B sunt :
ginseng , ginkgo biloba,
menta, ghimber si macese.
Bauturile
benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale.
Pentru
maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in
cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua
cu ceai verde
care contine cofeina si creste imunitatea. Bauturile
alcoolice distilate sunt interzise.
Personalitatea
oamenilor cu grupa B se caracterizeaza prin echilibru si armonie.
Ei
nu se simt inclinati spre povocari si confruntari. Sunt capabili sa
inteleaga puncul de vedere al altora. Pentru grupa B accentul se pune pe
echilibrarea starilor fiziologice si emotionale.


Ultima editare efectuata de catre lord73 in 2010-03-31, 9:51 pm, editata de 1 ori
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Re: RECOMANDARI IN ALIMENTATIE3-GRUPA B

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:37 pm

DIETE PENTRU GRUPA B

ALIMENTE



RATIE FRECVENTA



BENEFICE



DE EVITAT


Carne
rosie slaba


120 -180
gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

2-3 ori pe saptamina

Miel, oaie,
iepure, vinat

Neutre: vita,
vitel, ficat, curcan

Costita,
inima, porc
Carne
pasare


120 -180
gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

0-3 ori pe saptamina

Nu se
recomanda carnea de pui

Pui, rata,
gisca
Alimente
marine


120-180 gr.


3-5 ori pe saptamina

Cod,
platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion,
icre(caviar)

Ansoa,
scoici, crab, homar, midii, caracatita, stridii, creveti, baracuda,
somon afumat
Lapte,
Iaurt


100-200 ml.


2- 5 ori pe saptamina

Lapte
degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela

inghetata
Brinzeturi


60 gr.

3-5 ori pe saptamina
Oua


1 ou

3- 4 ori pe saptamina
Uleiuri
si grasimi


4 - 6
linguri

pe saptamina

Ulei de
masline

Ulei de
porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui
Nuci
si seminte


6-8 nuci

2-5 ori pe saptamina

Neutre:
migdale, castane, nuci

Alune,
fistic, arahide, unt de arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de
dovleac, mac
Legume
uscate


1 ceasca
sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Fasole mare

Neutre: fasole
verde, mazare, fasole aramie, fasole alba

Linte,
mazare neagra
Legume


O ceasca de
legume crude sau inabusite

3-5 ori pe zi

Sfecla,
varza, morcovi, conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci,
pastirnac, ardei, cartofi

Avocado,
porumb, dovleac, rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare
Cereale


1 ceasca
sub forma uscata

2-4 ori pe saptamina

Mei, faina
de ovaz, faina de orez, orez expandat, prajituri de orez

Neutre: piine fara
gluten, piine din faina de soia

Fulgi de
porumb, faina de porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale
combinate, orz
Piine


1
felie pe zi
Paste
fainoase


1 ceasca
sub forma uscata

2-4 ori pe saptamina
Fructe


90-150 gr.

3-4 ori pe zi

Banane,
ananas, struguri, prune, papaya

Nuca de
cocos, curmale, rodii
Sucuri
naturale


250 ml.

2-3 ori pe zi

Varza,
struguri, ananas, papaya

rosii
Apa


2
litri pe zi
Ceaiuri
de plante


1-2
cani pe zi

Ginseng,
ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta, frunze de zmeura

Aloe,
gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului
Mirodenii
si condimente


Asezonarea
salatelor si mincarurilor.

Ardei rosu,
curry, ghimber, hrean, patrunjel

Piper,
ketchup, amidon de porumb, scortisoara, gelatina, tapioca
Bauturi


Cantitati
mici din bauturile permise

Ceai verde

Neutre: bere, vin,
cafea

Bauturi
alcoolice distilate, sifon, bauturi racoritoare sintetice
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice"
sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va
plac, dar cu moderatie.
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum