intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE2-GRUPA A

In jos

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE2-GRUPA A

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:28 pm



In acest articol vei gasi
urmatoarele informatii referitoare la grupa
A :
Caracteristicile
grupei sanguine A.

Recomandari
pentru controlul greutatii pentru grupa A .

Recomandari
generale pentru dieta grupei sanguine A.

Alimente
foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa A.
[/size]


CARACTERISTICILE
GRUPEI A
Primul
vegetarian
Culege
ceeace sadeste
Tract
digestiv sensibil
Sistem
imunitar tolerant

Predispozitie pentru boli cardiace, diabet

Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Se
adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta

Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ


Recomandari pentru controlul
greutatii


Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind
alimentele toxice din dieta si reducind carnea.

Din punct de vedere al metabolismului,
grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de
a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza
este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia
carnii.

Alimentele care favorizeaza
cresterea in greutate pentru grupa A:
carnea, grasimile
animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate
in cantitati mari

Alimente benefice care favorizeaza
scaderea in greutate pentru grupa A:
alimentele pe baza de
soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C,
uleiurile vegetale.


Recomandari generale pentru dieta
grupei A


Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie
sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii
moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
Urmind
dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc
care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si
diabetul.
Alimentatia
vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A
. Se
recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A
prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in
cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele
agrariene.
Alimentele
de origine animala nu sunt benefice
si au un efect diferit
fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de
energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea
din alimentatie.
Daca
totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de
pasare.
Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele
lactate sunt greu digerabile
pentru persoanele cu grupa A.
Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest
tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se
recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil
sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Uleiul
de masline virgin
este foarte benefic pentru sistemul
cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
Arahidele
si semintele de dovleac
contribuie la aportul de proteine
vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele
pe baza de soia
se recomanda in mod special
pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale.
Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele
sunt vitale pentru grupa A.
Este preferabil sa le consumati in
stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra
continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti.
Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele
ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor
sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de
cocos.
Cei
care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de
apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta
bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile
benefice
pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu
cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate
; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate,
bauturile racoritoare sintetice.
Odata
cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor
liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu
Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la
stres.


Ultima editare efectuata de catre lord73 in 2010-03-31, 9:49 pm, editata de 1 ori
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Re: RECOMANDARI IN ALIMENTATIE2-GRUPA A

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:33 pm

DIETE PENTRU GRUPA A

ALIMENTE



RATIE FRECVENTA



BENEFICE



DE EVITAT


Carne rosie slaba - Nu exista alimente
pe baza de carne foarte benefice
Carne de vita, vitel,
porc, oaie, vinat, organe, costita,
Carne pasare 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
3 ori pe saptamina
Neutre : Pui, gaina,
curcan
Rata, Gisca
Alimente marine 120-180 gr.
1- 4 ori pe saptamina
Crap, cod, pastrav, macrou,
somon, peste cu carne alba
Caviar, ansoa, scoici,
raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau
marinate
Lapte, Iaurt 200 ml.
0- 4 ori pe saptamina
De preferat produse lactate
fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza
de soia, lapte de soia
Unt, inghetata, brinzeturi
grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce
Brinzeturi 60 gr.
2- 4 ori pe saptamina
Oua 1 ou
1- 3 ori pe saptamina
Uleiuri si grasimi 2 - 6 linguri pe
saptamina
Ulei de masline Ulei de porumb, ulei de
arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite)
Nuci si seminte Aprox. o mina
2-5 ori pe saptamina
Arahide, seminte de
dovleac(neprajite), nuci, migdale
Fistic
Legume uscate 1 ceasca sub forma
uscata
3-6 ori pe saptamina
Fasole alba marunta,
mazare, soia
Fasole mare, fasole aramie
Legume O ceasca de legume crude
sau inabusite
2-5 ori pe zi
Majoritatea legumelor
sunt benefice(cit mai ecologice si mai proaspete)
Foarte benefice
: morcovi, spanac, patrunjel,
praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi,
Rosii, vinete, varza,
masline, cartofi, ardei
Produse de soia 180-240 gr.
4-6 ori pe saptamina
Produsele pe baza de soia
sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des
Cereale 1 ceasca sub forma
uscata
5-7 ori pe saptamina
Ovaz, secara, orez, faina
de soia, faina de porumb, faina de orez
Tarite de griu, faina alba,
griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate
Piine 3-5 felii pe zi
Paste fainoase 1 ceasca sub forma
uscata
2-4 ori pe saptamina
Fructe 90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Caise, mure, afine, cirese,
smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune
Banane, nuci de cocos,
mango, portocale, mandarine
Sucuri naturale 250 ml.
4-5 ori pe zi
Lamiie cu apa(dimineata),
morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre
Suc de rosii, portocale,
papaya
Apa 1-2 litri pe zi
Ceaiuri de plante 1-3 cani pe zi Aloe, ceai verde, musetel,
macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana
Matasea porumbului, ardei
rosu, rubarba
Mirodenii si
condimente
Asezonarea salatelor si
mincarurilor.
Mirodenii pe baza de
soia(sos de soia), usturoi, ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean,
oregano, busuioc, mustar
Piper, otet, boia,
gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi
Bauturi Cantitati mici din
bauturile permise
Cafea, ceai verde, vin
rosu,
Bere, cola, ceai negru,
sifon, bauturi alcoolice distilate
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice"
sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va
plac, dar cu moderatie.
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum