intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE 1-GRUPA 0

In jos

RECOMANDARI IN ALIMENTATIE 1-GRUPA 0

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:17 pm

Exista
o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea
oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi
aceasta reprezinta o forta genetica puternica.


Grupele sanguine sunt fundamentale in logica
suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu
moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi
folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza
starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este
valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .

Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei
alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea
imbatrinirii, tratarea obezitatatii.

Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel
putin doua saptamani
si vei sesiza in aceasta perioada multe
schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau
crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea
problemelor cronice de sanatate.

Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale
diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a
vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui
individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele
sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea
determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile,
raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul
ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete,
in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste
inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Fiecare
grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si
comportamentului stramosilor nostri.
Istoria umanitatii este istoria
supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si
grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta
capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea
mediului exterior.

In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa 0:
Caracteristicile
grupei sanguine 0.

Recomandari
pentru controlul greutatii.

Recomandari
generale pentru dieta grupei sanguine 0.

Tabel
cu alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru
grupa sanguina 0.


Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori
iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de
energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0
s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem
imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele
consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea
genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat
si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa
sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea
hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si
este "donator universal".

CARACTERISTICILE GRUPEI 0
Consumator
de carne;
Tract
digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta;
Sistem
imunitar hiperactiv;
Intoleranta
fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator;
Raspunde
optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita
un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin
suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In
ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de
putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de
concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.

Recomandari pentru controlul greutatii

Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate
pentru grupa 0:
Reglarea
tiroidiana.
Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism
(nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele
hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide,
scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul
principal al cresterii in greutate este glutenul
care se gaseste in
toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea
consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in
greutate.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru
grupa 0:
graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida,
mustarul.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate
pentru grupa 0:
sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita),
spanacul si toate legumele verzi.

Recomandari generale pentru dieta
grupei 0

Sintagma
"suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra
alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera
natura.
Se
recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui,
vita,
cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi.
Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte
benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia
tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei
grupei 0.
Persoanele
cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special
laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte
necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru
femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia.
Dintre
uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa
benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude
de dovleac.
Legume
deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa,
usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau
consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele
cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau.
Nu se recomanda paine,
paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul
din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de
grasimi.
Fructele
sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de
fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si
paste fainoase.
Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine
organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor
obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice
sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa
evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale,
mure.
Sucuri
de fructe si legume
cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume
sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele
care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi
recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie
evitate
sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate,
bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final
eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul
fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din
grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.


Ultima editare efectuata de catre lord73 in 2010-03-31, 9:27 pm, editata de 1 ori
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Re: RECOMANDARI IN ALIMENTATIE 1-GRUPA 0

Mesaj Scris de lord73 la data de 2010-03-31, 9:23 pm

DIETE PENTRU GRUPA 0

ALIMENTE

RATIE
FRECVENTA


BENEFICE

DE EVITAT



Carne rosie
slaba

120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei

4-6 ori pe saptamina

Vita, vitel, miel,
inima, ficat

Porc, slanina, costita




Carne pasare

120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei

2-3 ori pe saptamina


Pui, gaina, curcan, rata

Gisca

Alimente marine

120-180 gr.

3-5 ori pe saptamina




Cod, pastrav, macrou,
stiuca, somon, peste cu carne alba

Somn, caviar, scoici de
mare, caracatita

Lapte, Iaurt




120-180 ml.

0-3 ori pe saptamina

Nu exista lactate foarte
benefice

Alternative(brinza de soia, lapte de
soia)

Brinza sarata, afumata,
fermentata, cascaval, schweitzer, lapte dulce

Brinzeturi


60 gr.

0-3 ori pe saptamina

Oua

1 ou

3-4 ori pe saptamina



Uleiuri si
grasimi

4 - 8 linguri

pe saptamina

Ulei de masline, in

Ulei de porumb, ulei de
arahide

Nuci si seminte

6-8 nuci

3-4 ori pe saptamina



Nuci, seminte de dovleac

Arahide, fistic, unt de
arahide, seminte de mac

Legume uscate

1 ceasca sub forma
uscata

o data pe saptamina

Fasole alba marunta

Fasole mare, fasole
aramie, linte

Legume

O ceasca de legume
preparate salata sau inabusite

3-5 ori pe zi

Legume verzi(spanac,
urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa,
rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina.

Vinete, varza alba,
varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado

Cereale

1 ceasca sub forma
uscata

0-3 ori pe saptamina

Nu exista cereale
deosebit de benefice pentru grupa 0

Neutre : secara,
orez, orz, piine de secara 100%

Toate produsele din
faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate

Piine

1 felie

0-2 ori pe zi

Paste fainoase

1 ceasca sub forma
uscata

0-2 ori pe saptamina

Fructe

90-150 gr.

3-5 ori pe zi

Foarte benefice :
Prune, smochine, ananas, cirese negre

Neutre : mere,
grapefruit, struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide,
cirese, kiwi, zmeura.

Mure, pepene galben,
nuci de cocos. capsuni, banane, portocale

Sucuri naturale


Sunt de preferat
sucurile din legume celor de fructe

250 ml. de 2-3 ori pe zi

Toate fructele si
legumele permise

Bauturi racoritoare
sintetice

Apa

2 litri pe zi

Ceaiuri de
plante

1-3 cani pe zi

Foarte benefice :
Macese, papadie, tei, ghimber, patrunjel, menta, hamei

Neutre : musetel,
soc, ginseng, ceai verde, paducel, salvie, voronic,

Traista ciobanului,
lucerna, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, senna, frunze de
capsuna

Mirodenii
condimente si dulciuri

Asezonarea salatelor si
mincarurilor

Foarte benefice:
Patrunjel, varec, curry, ardei rosu

Neutre: sare
iodata, dafin, busuioc, boia, coriandru, chimion, salvie, rozmarin,
cimbru, tarhon, sos de soia, miere, ciocolata

Piper, otet, capere,
muraturi, maioneza, ketchup, scortisoara, vanilie

Bauturi

Cantitati mici din
bauturile
permise

Cantitati moderate de
bere,
vin, ceai verde, apa, sifon

Bauturi alcoolice
distilate, cafea, cola, ceai negru
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice"
sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va
plac, dar cu moderatie.

* Pentru acest articol am folosit ca sursa de documentare
cartea Doctorului Peter J. D' Adamo: "Alimentatia adecvata celor
4 grupe sanguine"
.


Articol scris de Adriana Beldie si publicat pe
www.121.ro in cadrul
rubricii "Dieta si Nutritie"
avatar
lord73

Posts : 103
Join date : 28/02/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum