intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

TORT CU PORTOCALE

In jos

TORT CU PORTOCALE

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-29, 9:42 pm

O sa va prezint o reteta de tort usor si rapid dar mai ales foarte,
foarte gustos. N-am mai facut demult acest tort insa cu ocazia zilei de
nastere a sotului meu si avand in vedere ca avem copil mic mi s-a parut
foarte potrivita aceasta reteta. Iata de ce aveti nevoie:

- 3
galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 500 g frisca(2 plicuri sau din
smantana)
- 1 pahar lapte
- 1 fiola esenta vanilie
- 3
pliculete gelatina
- 3portocale
- 1 cutie compot de ananas
-
piscoturi sau biscuiti
- o folie de celofan
Daca aveti totul
pregatit, cat doarme un bebelus de 4 luni (cam o ora...) tortul poate fi
gata.
La inceput bateti cele 3 galbenusuri cu zaharul pana acesta
se topeste. Adaugati coaja unei portocale si esenta de vanilie.

Bateti frisca si cand e gata adaugati-o peste compozitia de galbenusuri
cu zahar.
Puneti la inmuiat cele 3 pliculete de gelatina in paharul
cu lapte. Dupa 10 minute puneti la baine marie si amestecati in lapte
pana se incalzeste si gelatina se topeste de tot. Atentie!!!
Nu
trebuie sa fiarba gelatina pentru ca-si pierde proprietatile si tortul
nu va reusi. Acesta este secretul reusitei.
Puneti gelatina calduta
peste cealalta compozitie si o puteti pune in forma de tort. Numai dupa
ce aceasta a fost tapetata cu foaia de celofan peste care ati pus atat
pe fundul formei cat si pe lateral rondele din portocalele curatate de
coaja. Adaugati bucatele de ananas in compozitie si puneti deasupra
piscoturi sau biscuiti. Introduceti in frigider tortul pentru 2 ore.
Cand
e gata il rasturnati pe platou astfel incat partea cu portocalele sa
fie deasupra. Puteti orna cu frisca .Din pacate nu am avut inspiratia sa
fac si poze, iar acum e prea tarziu!
Pofta buna!
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Re: TORT CU PORTOCALE

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-29, 9:43 pm

Tort de mere, pere, caise
Timp
de preparare: aprox. 90
Ingrediente:
mere 1,5kg /pere/caise, 1
lingura unt/margarina, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6
linguri
apa, 100g frisca
Mod de preparare:
1.Intr-o tava rotunda, care se
unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi
(pot
fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara
samburi. Daca fructele sunt
mai tari si nu sunt prea zemoase se pun
in scobitura samburilor un pic de unt.
2. Cele 6 galbenusuri se
amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6
linguri
de faina si apa.Se amesteca pana se omogenizeza.
Albusurile se bat
spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au
batut
(cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul
vasului fara sa
cada).
La sfarsit se adauga albusurile batuta
spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin
si se
amesteca cu o lingura foarte usor.(Daca va grabiti la amestecat, aluatul
va cadea cand il
scoateti din cuptor).
Cand totul e gata,
adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava.
Dati
tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de
minute. Ca sa fiti siguri
ca aluatul e bine copt, introduceti in
aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane
curata, fara
aluat pe ea, atunci tortul e gata.
101
Scoateti tava din cuptor,
puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa
se
raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca
sau orice altceva doriti sau aveti
prin casa.

Tort Diplomat Excelent

Timp de
preparare: 45 min
Ingrediente:
20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina
de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca Delikatla, 2 oua,
un
compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat
Mod
de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de
ananas, intr-o craticioara mica, astfel
incat sucul sa acopere
stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se
fiarba
la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la
rece. 1/2 l frisca rece
se bate si se amesteca cu budinca, esenta de
rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe
o baie de abur.
O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza
piscoturile
astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul
de suc din compot si se pun peste ele si
bucatile de ananas. Se
adauga frisca cu geletina. Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se
scoate
cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu
restul de frisca si se
pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai
da la rece un pic.

Tort cu
smintina ca la Bucovina

Ingrediente:
Foi. 3 pahare faina,
200 g. unt, 100 g. zahar (se poate folosi zaharina), 50 g. nuci rasnite,
1 ou
intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Mod de
preparare:
Din asta se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie
(dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: 300 g. smantana
proaspata, 300 g. nuci rasnite, 1 pahar zahar, si vanilie. Se
amesteca,
se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit)
si se lasa la
racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si
sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta
versiune se numeste tort
de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Nota bene:
gustul cel mai bun il capata abea dupa vreo 5 zile. Pentru cine are
vointa. Aici se
intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema
de smantana si nuci se transforma in
ceva nou, cu un gust cu totul
diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa
banuim.
Dar trebuie lasata cateva zile...

Tort de ciocolata a la Cris
Timp de preparare: 1h 30min
Ingrediente:
Blat:
Unt -160 gr, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, ciocolata 100 gr, oua - 6
buc, zahar - 200gr,
pesmet - 4 linguri, rom, zahar vanilat
100
Crema:
oua - 3 buc, zahar - 200 gr, unt - 200 gr, ciocolata - 100 gr, vanilie
Mod
de preparare:
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga
galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca
ciocolata topita la
foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si
albusurile
batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort ,
tapetata cu
faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc
mic.Dupa coacere se scoate blatul si se
lasa la racit, dupa care se
taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si
rom,blatul
dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
Crema.
Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc
mic, pana ce se
incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte
vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca
apoi cu untul,si
cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se
adauga
vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema )
iar cu restul se imbraca tortul. Peste
crema se poate orna cu
martipan ,cacao etc.

Tort de
ciocolata cu blat de nuci

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
Blat:
250 g nuci macinate, 200 g zahar, 100 ml apa, 7 oua, 3 linguri cacao,
vanilie;
Crema: 4 oua, 4 linguri zahar, o ceasca lapte, 12 linguri
cacao, 1 pachet unt, 2 tablete ciocolata
menaj, o ciocolata preferata
(nu umpluta)
Mod de preparare:
Blatul: se pun intr-o cratita
cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc
pana
se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7
galbenusuri si 3 linguri
cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi
albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos
in sus. Se
toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru
copt si se
baga la cuptor, la foc mic, pentru o ora.
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum