intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

PRAJITURA CU CIOCOLATA

In jos

PRAJITURA CU CIOCOLATA

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-23, 12:20 am

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



Ingrediente
si mod de preparare


1 cana / 120 grame faina
1 cana / 120
grame faina care creste singura
4 linguri cacao
1 cana + 1
lingura / 240 grame unt
200 grame ciocolata
2 cani / 400 grame
zahar pudra
1/3 cana / 80 ml apa
1/3 cana / 80 ml ulei
4 oua
batute usor

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



Intr-un bol
amestecam cele 2 feluri de faina cu cacaua


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



intr-o
craticioara punem la foc mic ciocolata, zaharul, apa, uleiul si untul


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



cand au format o
pasta (s-au topit toate ingredientele) adaugam peste faina


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



amestecam bine.
adaugam apoi cele 4 oua


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



turnam aluatul
intr-o tava unsa si dam la cuptor (incalzit la 160C / 325 F ) timp de
25-30 minute


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



scoatem
prajitura din tava si o lasam la racit (poate fi data si la frigider
intr-un vas inchis bine)

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.



cand s-a racit o
taiem patratele, dreptunghiuri, cercuri dupa pofta inimii - daca
prajitura nu-i rece v-a lasa firimituri


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

PRAJITURA INSIROPATA CU MERE

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-23, 12:22 am

Prajitura insiropata


Imagine micsorata 9%


700 x 525 (190.62k)



//


Cantitati;6 oua,150 g zahar,100 g pesmet alb,un plic
praf de copt,un praf de sare,2 mere,un cub de unt pentru uns forma
Sirop;250
ml apa+150 g zahar+esenta
Ornat;250 g zahar pudra,sucul de la 1/2
lamaie,o esenta de lamaie,200 ml frisca amestecata cu crema de ciocolata

Preparare:

Albusurile
se bat spuma cu praful de sare si zaharul,apoi se icorporeaza
galbenusurile zdrobite,esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si
la sfarsit se adauga unul din mere curatat de coaja si dat prin
razatoarea ,se unge o forma detasabila si se toarna aluatul apoi se baga
din loc in loc feliute din cel de al doilea mar,pe care l-am curatat de
coaja si taiat feliute subtiri si se da la copt cca 20 de min. la foc
potrivit

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.


Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.


Siropul
se prepara dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit adaugam
si esenta(dupa ce luam siropul dec pe foc),apoi se da la racit.

Siropul
rece se toarna peste prajitura calda ,nescoasa din forma ,apoi se
desface inelul si se aseaza prajitura cu grija pe un platou.
Se
prepara glazura intr-o craticioara,pe flacara mica,amestecand zaharul
pudra cu sucul de lamaie si esenta,pana ce se topeste si obtinem o pasta
fina care se lasa putin la racorit iar apoi se toarna deasupra
prajiturii.

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.


Se lasa
cca o ora la frigider apoi se orneaza cu frisca batuta si amestecata cu
crema de ciocolata(poate sa fie Nutella sau Finetti,sau ciocolata
topita)
Pofta buna!

Imagine micsorata:
80% din marimea originala [ 640 x 480 ] - Apasati aici pentru a vedea
imaginea completa.
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum