intim
Image by web-top.placut.com.com ................................................ Image by web-top.placut.com.com
TR
free counters

CHEC CU COCOS SI GLAZURA DE LAMIIE

In jos

CHEC CU COCOS SI GLAZURA DE LAMIIE

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-20, 8:47 am


  • TIMP DE GATIRE 1H SI 30 MIN
  • Ingrediente
    240 g margarina
    250 g zahar
    4 oua
    360g faina
    110g
    amidon
    150ml lapte
    50gcocos
    coaja
    de lamaie
    1 zahar vanilat
    1 praf de copt/1 lingura
  • Mod
    de preparare

    Se freaca margarina cu
    zaharul, se adauga zaharul vanilat, ouale, cocosul si coaja de lamîie,
    se amesteca mai departe.
    Amestecam faina,amidonul si praful de
    copt.Adaugam cîte putina faina,si cîte putin lapte,pîna
    se termina.Se amesteca/mixeaza continuu.
    Ungem o forma cu margarina.
    Turnam aluatul si dam la cuptorul preîncalzit la 170 °C, timp de 55-60
    minute.
    Se lasa scurt la racit in forma, apoi se intoarce pe un
    gratar.
    Se face o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie.
    Se
    decoreaza prajitura.
    Se poate face si mai multa glazura si se poate
    acoperi în intregime.
    E o prajitura faramicioasa, fina, aromata.
    In aluat se pot amesteca si fructe
    confiate sau stafide (sau de-amîndoua)..sau bucatele de fructe
    (proaspete sau din compot): piersici, caise, portocale filetate,
    mere..sau cirese, visine.
    Tavaliti-le înainte prin faina.
  • Mod
    de servire


    Se potriveste perfect la micul dejun. La cafea..
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Re: CHEC CU COCOS SI GLAZURA DE LAMIIE

Mesaj Scris de danielle66 la data de 2010-03-20, 8:54 am

CHEC MIELUSEL


  • TIMP DE GATIRE 1H si20MIN
  • Ingrediente


    300 g faina, 300
    g unt, 6 oua, 400 g zahar, 150 g stafide, 1/2 pahar lapte, 100 g rahat, coaja rasa de la o lamaie, 1
    lingura zeama de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g nuca de cocos, 1
    praf de sare.
  • Mod de preparare


    Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,
    se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.
    Dupa ce s-a dizolvat
    zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.
    Se freaca
    untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi
    galbenusurile pe rand, laptele, coaja de
    lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.
    La
    sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.
    Pentru
    coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2
    jumatati de miel.
    Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu
    faina.
    Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40
    minute.
    Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul
    ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.
    Se unge mielul cu sirop
    si se pudreaza cu nuca de cocos.
    Ochii se fac din stafide.
avatar
danielle66

Posts : 152
Join date : 26/02/2010
Location : sv

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum